The Hitmakers  • Dette afsnit skal handle om en af mine favoritgrupper fra 60'erne - nemlig The Hitmakers. Dengang oplevede vi dem spille på Teatret Hobro, hvor Peters Klub holdt popbal hver fredag aften. Her kom alle de gode orkestre. Udover The Hitmakers husker jeg Defenders, Peter Belli, Baronets, Sir Henry and his Butler og ikke at forglemme - vore lokale helte The Powers.


  • Hitmakers blev dannet i 1960 og i 1963 blev 2 af de oprindelige medlemmer udskiftet med Torben Sardorf - trommer og Bjarne de la Motte på bas.


  • Pladedebuten var netop i sommeren 1963 med Beatles-kompositionen I Saw Her Standing There. I 1963 til 1964 turnerede de meget i Finland med stor succes og udsendte her blandt andet Let's go, som aldrig blev udsendt i Danmark. De var opvarmningsband for The Beatles i KB Hallen, den 4. juni 1964. The Hitmakers gik på umiddelbart før The Beatles og blev klappet ind til et ekstranummer, de valgte hertil Little Richards Long tall Sally, uvidende om at The Beatles netop havde indspillet den og de havde planlagt at spille den. På grund af Hitmakers' succes med nummeret sprang The Beatles den over den ved første koncert, men gav så nummeret ved den anden koncert efter at have aftalt med The Hitmakers, at de ikke ville spille den!


  • På trods af adskillige job, blandt andet som husorkester i Jomfruburet i København, måtte The Hitmakers dog vente med et egentligt dansk gennembrud til de udsendte Stop the Music i december 1965, nummeret lanceredes i monopolfjernsynets program Klar i Studiet. I 1966 havde de stor succes med parodinummeret Træd an ved makronerne. Gruppen var i november 1966 på kort turne i England, hvor de indspillede en single med numrene So much in love og Love me baby.(Wikipedia). Der er endvidere skrevet en bog om Hitmakers - det er den der bliver præsenteret på det nederste billede.


  • I 2012 havde jeg den store fornøjelse at opleve alle 4 - Jørgen Krabbenhøft, sang - Torben Sardorf, trommer - Steen Bergstrøm, guitar - Bjarne de la Motte, bas - til 50 års Pigtrådsjubilæum i Falconer Salen i København.


  • Jeg har fået en del videoklip fra Torben Sardorf fra 60'erne - dem kan du se lidt af her på siden. Stop the Music og en lille video fra Hit House til at begynde med samt et videoklip fra Falconer Salen 3. november 2012.


  • Vil du læse mere om The Hitmakers, har de deres egen hjemmeside - The Hitmakers eller du kan kigge ind på Torben Sardorfs egen side, hvor han beskriver hele sin musikkarriere.


  • Sidste nyt. Torben Sardorf er desværre ikke blandt os mere. Han døde i juli måned 2014. Han vil blive husket som en af Danmarks bedste trommeslagere gennem tiderne - ikke mindst indenfor pigtrådsmusikken men også populærmusikken som helhed. Torbens fantastiske hjemmeside som fortæller alt om hans musik gennem tiderne, vil stadig være åben. Denne beslutning har hans familie taget. Ære være Torbens minde. Han vil blive savnet.